Vossenjacht 2.6.2024 10:00 14 Dagen

Dansmariekes

dansmariekes

De dansmariekes van de carnavalsvereniging "De Gaapstokken" bestaat uit enthousiaste meiden die zijn onderverdeelt in 2 leeftijdsgroepen namelijk:

  • De mini’s van 4 tot 8 jaar
  • De senioren van 9 tot 18 jaar

Elke donderdag trainen zij.

Tijdens deze trainingen leren de meiden een gardedans en een showdans. Deze dansen laten ze aan hun ouders en andere feestgangers zien tijdens de diverse carnavalsactiviteiten bij CV de Gaapstokken. 
De dansmariekes doen jaarlijks mee met het dansfestival in de Schelft in Noordwijkerhout. Tijdens het seizoen bezoeken ze samen met het jeugdprinsenpaar en de jeugdraad ook een aantal andere carnavalsverenigingen, hier is er vaak een mogelijkheid om op te treden.

 


Maar de dansmariekes doen meer!!

Samen met het jeugdprinsenpaar en de jeugdraad staan ze op een kar tijdens de carnavalsoptochten. 
Door de jeugdcommissie en vereniging worden er diverse andere activiteiten georganiseerd buiten de carnaval, zoals o.a. een jeugddisco, sinterklaasbingo of de jaarlijkse jeugddag.
Het lidmaatschap voor de dansmariekes is € 26.50 per jaar. Hiervoor krijg je de kleding voor de gardedans in bruikleen en je kunt gratis naar alle activiteiten waarbij de jeugd aanwezig is (m.u.v. de boerenbruiloft). 
Voor de kleding van de showdans wordt een persoonlijke bijdrage gevraagd,  deze kleding mogen ze aan het eind van het seizoen zelf houden.

Heb je interesse, wil je een keer komen kijken tijdens de training of wil je lid worden van de dansmariekes bij CV de Gaapstokken stuur dan een berichtje naar het jeugdsecretariaat via jeugdcommissie@gaapstokken.nl en wie weet dans je volgend jaar gezellig met ons mee.

Prinsenparen 2023-2024

prinsenparentbvste

Sponsors bedankt!

meer-sponsors